Hollandaisen er sand klassiker og en fem grundsaucer. Saucen er fabelagtig i sig selv, men er samtidig moderen til en række andre saucer som bearnaise og sauce mousseline. Har du styr på teknikken i en hollandaise, har du et godt udgangspunkt til at kaste dig ud i en række fremragende saucer.
Hollandaise laves ved at emulgere citron eller eddike med æg. Den luftige emulsion tilsættes klaret smør, hvilket giver både en god syre og fedme. Denne udgave laves på en essens af hvidvin og hvidvinseddike, hvilket giver lidt mere smag og mere dybde i saucen.
Torbens hollandaise blev serveret med pandestegt havtaske, broccoliasparges, grillet grønt og kartofler.
Hollandaisen kan tages i mange retninger. Prøv eksempelvis at smage til med sennep eller krondild hvis saucen serveres til torsk. Mulighederne er mange, og det er bare at kaste sig ud i det. Man bevæger sig selvfølgelig væk fra den klassiske sauce, men da vi elsker velsmag syntes vi faktisk at det er helt okay.