Rengør forårsløg, skær dem i skiver á ca. 2 cm. Kog dem derefter i mælk, sammen med laurbærblade, til de er møre. Tag forårsløgene op, og blend dem til en fin puré med en stavblender. Gem mælken.
Når de har kogt i ca. 10 min (de skal være møre) tager du forårsløgene op og tager laurbladene fra. Forårsløgene blendes med stavplender til en fin løgpuré. Mælk tages til side og gemmes.
Nu skal vi i gang med grundsaucen - bechamél. Smelt smørret i en gryde, og kom melet i. Lad melet brune roligt i smørret under omrøring.
Tag gryden af varmen, og rør 1 dl. kogende vand i saucen. Dette gøres, at du nemmere undgår klumper og du får en flottere og mere blank sauce.
Tilsæt mælken, som forårsløgene kogte i, samt fløden og pisk det i lidt efter lidt.
Lad det koge op, mens du rører let - og lad sovsen simre i 4-5 min. for at du får melsmagen ud af saucen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt mælk. Skulle saucen derimod blive for tyk - så kan du blot tilsætte lidt mere mælk.
Tilsæt løgpuréen og rør saucen godt igennem.
Smag saucen til med hvidvin, salt, peber og revet muskatnød (efter smag)