Skysovs lavet fra Porchetta
Thomas
Velkommen til denne fantastiske opskrift på skysovs, hvor vi vil tage dig med på en smagsoplevelse! Skysovs er den perfekte følgesvend til enhver stegt eller grillet ret, der tilføjer en himmelsk, cremet og smagfuld dimension. Så find dine køkkenredskaber frem, og lad os gå på eventyr i køkkenet sammen for at skabe denne vidunderlige skysovs, der vil få dine smagsløg til at danse af glæde!
- 1 del Stegesky
- 2-3 dl Hønsefond (helst hjemmelavet)
- 2-3 dl Piskefløde
- 1/2 tsk Rørsukker
- Smag til med salt og peber
Hæld din stegesky fra Porchettaen i en kasserolle. Du kan sagtens bruge andet kød end porchetta - kylling, vildt eller andet. Vigtigt, at du får så meget smag i din stegesky. Jeg lagde flere kviste timian og rosmarin sammen med løg ned til stegesky, som kunne tilføre smag. Hvis din stegesky har fået lidt for meget vand, så kan du koge den ind - så den bliver mere koncentreret.
Kom din hønsefond ned i stegeskyen. Du skal bruge mellem 2-3 dl. Smag til undervejs, så den får en god balance. Det kan godt betale sig, at lave hønsebouillonen hjemmelavet - det giver virkelig en god smag. Jeg lavede hønsebouillonen på et helt kyllingeskrog, og lod den koge ind med porrer, knoldselleri, løg, gulerødder, laurbærblade og peberkorn i ca. 7 timer. Det gav en virkelig intens og kraftfuld fond.
Tilsæt fløde, så den får en god konsistens og rund smag.
Smag til med sukker, salt og peber.