Mads' Sauce Bearnaise
Bearnaisse er en sovs mange er bange for, men i virkeligheden er saucen ikke så svær som frygtet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
- 3 pakker Smør
- 6 spsk Vand
- 9 spsk Hvidvinseddike
- 9 stk Æggeblommer
- 3 stk Fintsnittede skalotteløg
- 1 bundt Estragon - hakket
- Bredbladet persille eller kørvel - eller halvt af hver - hakket (kan undlades)
- Salt og peber
Smelt smørret og lade det køle af. Hæld den klare del af smørret på en kande og kasser resten
Bland vand, eddike og æggeblommer sammen med lidt salt
Tænd for svag varme og pisk godt i gryden til saucen tykner. Pisk som det er det sidste du skal i livet – find evt en video og lær hvordan man pisker i 8-taller
Sluk for varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt mens du fortsat pisker i gryden
Tilsæt urter og skalotteløg, og smag til med salt og peber
Server straks
Saucen blev serveret med kartofler med skrald i tern, der fik en lille times tid i ovnen med lidt olie over, flammegrillede hakkebøffer fra grillen (tak til Thomas), ærter og et godt hjemmebagt surdejsbrød. Alt i alt var retten altså en klassisk herregårdsbøfOpskriften er med inspiration fra Bo Bech (“Kokkeskole” 2010)