Skær grøntsagerne i grove stykker og læg dem i en bradepande sammen med indmad og skrog.
Brun herlighederne af med undtagelse af et stort stykke løg en halv times tid ved høj varme i ovnen. Det er meningen at det skal tage en hel del farve
Vask anden både ind- og udvendig mens grøntsagerne bruner. Krydr den godt med groft salt og peber.
Skær æblerne i små tern og bland dem med sveskerne. Læg æbler og svesker ind i anden og luk anden med en kødnål eller kødsnor
Stik nellikerne ind i det løg der ikke er brunet af og tilsæt det til bradepanden. Tilsæt peberkorn og laurbærblade.
Stil ænderne på en rist over grøntsagerne og sæt temperaturen til 120 grader. Tilsæt en halv liter vand og tilsæt løbende en smule hvis nødvendigt, så der hele tiden er væske i bradepanden. Lad anden stege i cirka 5 timer. Tag løbende lidt af stegeskyen og hæld over anden.
Hvis skindet ikke er sprødt kan du evt give anden et par minutter på grill
Tag anden af risten og lad den hvile mindst 15 minutter
Hæld stegesky og grøntsager gennem en si. Pres alt saft og kraft ud af grøntsagerne med en gaffel. Gem indmad til dem der har lyst. Kasser grøntsagerne
Skum saucen (Google hvordan) og giv den herefter et opkog. Tilsæt evt. lidt maizena eller en anden jævner
Hvis det virkelig skal være jul gør et skvæt fløde heller ikke nogen fortræd
Hvis dine grøntsager er brunet tilstrækkeligt af har saucen den rette farve. Tilsæt evt. en dråbe kulør
Smag til med salt, peber og din egen, hjemmelavede Gastrik
Skær anden ud og nyd en fantastisk middag. Glædelig jul!