Thomas’ Soubise Sauce (lavet på Bechamel)
Thomas Soubise Sauce (lavet på Bechamel)
Soubise Sauce er en løgsauce, der er lavet på grundsaucen Béchamel. Den serveres perfekt med fisk, kød og fjerkræ. Saucen blev første gang dokumenteret tilbage i 1836.
Ingredienser
- 3 stk Forårsløg
- 3 dl Mælk
- 1 dl Vand (kogende) Gerne vand fra kartofler, hvis du har
- 1 dl Fløde
- 3-4 spsk. Hvidvin
- 25 gr Smør
- 50 gr Mel
- 4 stk Laurblade Gerne friske
- Revet muskatnød
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Rengør forårsløg, skær dem i skiver á ca. 2 cm. Kog dem derefter i mælk, sammen med laurbærblade, til de er møre. Tag forårsløgene op, og blend dem til en fin puré med en stavblender. Gem mælken.
- Når de har kogt i ca. 10 min (de skal være møre) tager du forårsløgene op og tager laurbladene fra. Forårsløgene blendes med stavplender til en fin løgpuré. Mælk tages til side og gemmes.
- Nu skal vi i gang med grundsaucen – bechamél. Smelt smørret i en gryde, og kom melet i. Lad melet brune roligt i smørret under omrøring.
- Tag gryden af varmen, og rør 1 dl. kogende vand i saucen. Dette gøres, at du nemmere undgår klumper og du får en flottere og mere blank sauce.
- Tilsæt mælken, som forårsløgene kogte i, samt fløden og pisk det i lidt efter lidt.
- Lad det koge op, mens du rører let – og lad sovsen simre i 4-5 min. for at du får melsmagen ud af saucen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt mælk. Skulle saucen derimod blive for tyk – så kan du blot tilsætte lidt mere mælk.
- Tilsæt løgpuréen og rør saucen godt igennem.
- Smag saucen til med hvidvin, salt, peber og revet muskatnød (efter smag)