Mads’ Sauce Bearnaise

Mads’ Sauce Bearnaise

Bearnaisse er en sovs mange er bange for, men i virkeligheden er saucen ikke så svær som frygtet.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 3 pakker Smør
  • 6 spsk Vand
  • 9 spsk Hvidvinseddike
  • 9 stk Æggeblommer
  • 3 stk Fintsnittede skalotteløg
  • 1 bundt Estragon – hakket
  • Bredbladet persille eller kørvel – eller halvt af hver – hakket (kan undlades)
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og lade det køle af. Hæld den klare del af smørret på en kande og kasser resten
  • Bland vand, eddike og æggeblommer sammen med lidt salt
  • Tænd for svag varme og pisk godt i gryden til saucen tykner. Pisk som det er det sidste du skal i livet – find evt en video og lær hvordan man pisker i 8-taller
  • Sluk for varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt mens du fortsat pisker i gryden
  • Tilsæt urter og skalotteløg, og smag til med salt og peber
  • Server straks
  • Saucen blev serveret med kartofler med skrald i tern, der fik en lille times tid i ovnen med lidt olie over, flammegrillede hakkebøffer fra grillen (tak til Thomas), ærter og et godt hjemmebagt surdejsbrød. Alt i alt var retten altså en klassisk herregårdsbøf
    Opskriften er med inspiration fra Bo Bech (“Kokkeskole” 2010)