4. Advent: Andesteg og andesauce
Andesteg og andesauce
Vores højdepunkt juleaften er anden med den tilhørende andesauce. Det er hovedrollen i hele julemiddagen. Her giver vi vores bud på hvordan du kommer godt og sikkert i mål med en skøn, skøn and med tilhørende sauce!
Ingredienser
Andesauce
- 1 Stk Porre
- 1 Stk Knoldselleri
- 2 Stk Gulerødder
- 2 Stk Løg
- 5 Stk Nelliker
- 3 Stk Laurbærblade
- 10 Stk Peberkorn
- 1 Stk Andeskrog (hvis du har gemt et fra tidligere)
- Indmaden fra en and
And
- 1 Stk Økologisk (berberie) and på cirka 3 kg
- 4 Stk Belle de boskoop æbler
- 200 Gram Svesker
Sådan gør du
- Skær grøntsagerne i grove stykker og læg dem i en bradepande sammen med indmad og skrog.
- Brun herlighederne af med undtagelse af et stort stykke løg en halv times tid ved høj varme i ovnen. Det er meningen at det skal tage en hel del farve
- Vask anden både ind- og udvendig mens grøntsagerne bruner. Krydr den godt med groft salt og peber.
- Skær æblerne i små tern og bland dem med sveskerne. Læg æbler og svesker ind i anden og luk anden med en kødnål eller kødsnor
- Stik nellikerne ind i det løg der ikke er brunet af og tilsæt det til bradepanden. Tilsæt peberkorn og laurbærblade.
- Stil ænderne på en rist over grøntsagerne og sæt temperaturen til 120 grader. Tilsæt en halv liter vand og tilsæt løbende en smule hvis nødvendigt, så der hele tiden er væske i bradepanden. Lad anden stege i cirka 5 timer. Tag løbende lidt af stegeskyen og hæld over anden.
- Hvis skindet ikke er sprødt kan du evt give anden et par minutter på grill
- Tag anden af risten og lad den hvile mindst 15 minutter
- Hæld stegesky og grøntsager gennem en si. Pres alt saft og kraft ud af grøntsagerne med en gaffel. Gem indmad til dem der har lyst. Kasser grøntsagerne
- Skum saucen (Google hvordan) og giv den herefter et opkog. Tilsæt evt. lidt maizena eller en anden jævner
- Hvis det virkelig skal være jul gør et skvæt fløde heller ikke nogen fortræd
- Hvis dine grøntsager er brunet tilstrækkeligt af har saucen den rette farve. Tilsæt evt. en dråbe kulør
- Smag til med salt, peber og din egen, hjemmelavede Gastrik
- Skær anden ud og nyd en fantastisk middag. Glædelig jul!