Mads’ Sauce Bearnaise
Mads’ Sauce Bearnaise
Bearnaisse er en sovs mange er bange for, men i virkeligheden er saucen ikke så svær som frygtet.
Ingredienser
- 3 pakker Smør
- 6 spsk Vand
- 9 spsk Hvidvinseddike
- 9 stk Æggeblommer
- 3 stk Fintsnittede skalotteløg
- 1 bundt Estragon – hakket
- Bredbladet persille eller kørvel – eller halvt af hver – hakket (kan undlades)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret og lade det køle af. Hæld den klare del af smørret på en kande og kasser resten
- Bland vand, eddike og æggeblommer sammen med lidt salt
- Tænd for svag varme og pisk godt i gryden til saucen tykner. Pisk som det er det sidste du skal i livet – find evt en video og lær hvordan man pisker i 8-taller
- Sluk for varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt mens du fortsat pisker i gryden
- Tilsæt urter og skalotteløg, og smag til med salt og peber
- Server straks
- Saucen blev serveret med kartofler med skrald i tern, der fik en lille times tid i ovnen med lidt olie over, flammegrillede hakkebøffer fra grillen (tak til Thomas), ærter og et godt hjemmebagt surdejsbrød. Alt i alt var retten altså en klassisk herregårdsbøfOpskriften er med inspiration fra Bo Bech (“Kokkeskole” 2010)