Mads’ Sauce Romesco
Mads’ Sauce Romesco
Sauce Romesco er oprindeligt en katalansk sauce, der kan bruges til alt fra fisk til tapas til grillmad. Den har næsten karakter som en dip og er meget distinkt i sin smag. Mads serverede Romescosaucen i en burger med tomat, salat, mayo, bøf af oksekød og cheddarost.
Ingredienser
- 3 Stk Rød peberfrugt
- 4 Fed Hvidløg
- 50 Gram Mandler
- 100 Gram Soltørrede tomater
- 1 Tsk Paprika
- 1 Tsk Cayennepeber
- Tørret Chili til tilsmagning
- 1 Spsk Hvidvinseddike
- 1 Tsk Sukker
- 0,5-1 Spsk Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Brænd peberfrugterne på en brandvarm pande eller grill til de er helt sorte
- Læg de brændte peberfrugter i en frostpose eller lufttæt beholder en 5-10 minutters tid til skindet slipper peberfrugten
- Tag skindet af peberfrugterne
- Læg peberfrugter, hvidløg, soltørrede tomater og mandler i en blender sammen med papbrika, Cayennepeber og chili og kør massen glat
- Smag til med salt, peber, sukker og eddike – og tilsæt olivenolie til du får den ønskede konsistens