1. Advent: Gastrik
Gastrik
Mangler din sovs helhed og balance, så er en smule gastrik garanteret svaret. En gastrik er er en karamelliseret eddikesirup som lige giver din sovs det sidste. Den er hurtig og nem at lave, og bør være en del af det faste sortiment i køkkenet. Den indeholder både sødme fra den karamelliserede sukker samt syre fra eddiken. Der er tale om en simpel opskrift med få ingredienser, hvorfor det anbefales at bruge en god eddike. Vi bruger i denne opskrift æbleeddike, men der kan også bruges andre typer. Ønskes dybere toner i gastrikken kan der tilsættes lidt rødvin.
Ingredienser
- 100 Gram Sukker
- 2 Dl Æblecidereddike
Sådan gør du
- Smelt sukkeret på panden ved mellemhøj varme. Undgå at røre
- Når sukkeret er smeltet til en brun karamel tilsættes eddiken
- Rør forsigtigt og lad det koge et par minutter til sukkeret er helt opløst. Sovsen bliver meget tykkere når den bliver kold
- Hæld gastrikken på flaske og lad det køle af. Gastrikken kan holde sig måneder på køl