2. Advent: Brunede kartofler
Brunede kartofler
Brunede kartofler er et absolut “must” til en god julemiddag. Det er ganske simpelt at lave lækre brunede kartofler – bare følg disse trin.
Ingredienser
- 1,5 Kg Kartofler
- 200 Gram Sukker
- 25 Gram Smør
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog den i 8 minutter. Lad dem trække færdige uden låg herfra til de er næsten færdige. Alternativt kog dem først og pil dem. Endeligt kan du lave snyderen og købe dem fra glas
- Hæld sukkeret på panden og lad det smelte langsomt. Rør ikke undervejs
- Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret
- Opløs smørret i sukkeret og rør rundt til du har en ensartet masse
- Tilsæt kartofler lidt efter lidt. Det er meget vigtigt, at kartoflerne er helt tørre
- Rør forsigtigt rundt og lad kartoflerne være på panden med forsigtig varme til de er færdige. Det tager cirka 10 minutter, men kartoflerne kan sagtens hygge sig på panden længere tid, mens du løber resten af julemiddagen i mål.
- Vigtigt: Smag til med salt og peber – det er ikke en dessert