Mads’ Barbecue Sauce
Mads’ barbecue sauce
Jeg indrømmer det – jeg overvejede seriøst, om det var besværet værd at lave min egen barbecue sauce i stedet for bare at købe en færdig. Men, som med så meget andet, var svaret klart: JA! Det er 100% det værd, og fremover kommer der altid til at stå en hjemmelavet barbecue sauce i mit køleskab. Prøv det – du vil ikke fortryde det.Jeg testede mine spareribs med to forskellige saucer for at sammenligne. Min personlige favorit? Den klassiske Kansas City barbecue sauce. Den har en skøn tomatiseret og sød smag med et strejf af spice. Det siges, at det er noget i stil med den, Bone’s bruger på deres restauranter – eller i hvert fald en variation af den. Jeg prøvede også en Texas style barbecue sauce – og den var helt vildt lækker.Her får du min opskrift på en Kansas City Barbecue sauce. Juster den efter din egen smag – det her er kun et udgangspunkt!
Ingredienser
- 1 dåse flåede tomater
- 2,5 dl ketchup
- 1,75 dl brun farin eller muscovado sukker
- 1 dl sukker
- 1 dl æblecidereddike
- 1 spsk Røget paprika
- 1-2 tsk salt
- 2 stk friskkværnet peber
- 1 tsk Stødt chili
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Cayennepeber
Sådan gør du
- Blend tomaterne til de er helt fine
- Rør alle ingredienserne sammen i en gryde
- Kog det hele op ved lav varme
- Lad det simre i 20 minutter
- Hæld saucen på glas når den er kølet af
- Saucen kan opbevares på køl i nogle uger