Mads’ Sauce Royale

Mads’ Sauce Royale

Denne sauce er lavet med inspiration fra den franske kogebog – “Larousse Gastronomique” fra 1938, og den bog er et musthave! Sauce Royale er kongernes sauce – med fantastiske råvarer. Ifølge den oprindelige opskrift skal den serveres til pocheret æg eller kylling. I vores version blev den serveret til et kyllingebryst med grønt og pommes fondant.
Nyd saucen middagen med en godt glas hvidvin eller amontillado sherry.

Ingredienser
  

  • 0,5 L God hjemmelavet hønsefond
  • 35 gram smør
  • 35 gram hvedemel
  • 1 dl Fløde
  • 2 tsk Friskrevet sort vintertrøffel
  • 2 tsk Sherry
  • 50 gram Smør

Sådan gør du
 

  • Start med at koge din hjemmelavede hønsefond ind til 0,5 Liter
  • Varm smør i en anden gryde og tilset melet når smører har bruset af
  • Tilsæt hønsefonden lidt af gangen under omrøring
  • Kog det stille og roligt ind i 10 minutter
  • Tilsæt fløde og
  • Kort før servering tilsættes revet vintertrøffel og sherry
  • Pisk 50 gram iskoldt smør i tern i saucen – tern for tern
  • Smag til med salt og peber
  • Riv resten af trøflen over tallerkenen
  • Bon appetit!