Mads’ Sauce Royale
Mads’ Sauce Royale
Denne sauce er lavet med inspiration fra den franske kogebog – “Larousse Gastronomique” fra 1938, og den bog er et musthave! Sauce Royale er kongernes sauce – med fantastiske råvarer. Ifølge den oprindelige opskrift skal den serveres til pocheret æg eller kylling. I vores version blev den serveret til et kyllingebryst med grønt og pommes fondant.Nyd saucen middagen med en godt glas hvidvin eller amontillado sherry.
Ingredienser
- 0,5 L God hjemmelavet hønsefond
- 35 gram smør
- 35 gram hvedemel
- 1 dl Fløde
- 2 tsk Friskrevet sort vintertrøffel
- 2 tsk Sherry
- 50 gram Smør
Sådan gør du
- Start med at koge din hjemmelavede hønsefond ind til 0,5 Liter
- Varm smør i en anden gryde og tilset melet når smører har bruset af
- Tilsæt hønsefonden lidt af gangen under omrøring
- Kog det stille og roligt ind i 10 minutter
- Tilsæt fløde og
- Kort før servering tilsættes revet vintertrøffel og sherry
- Pisk 50 gram iskoldt smør i tern i saucen – tern for tern
- Smag til med salt og peber
- Riv resten af trøflen over tallerkenen
- Bon appetit!