Mads’ champignonsauce
Mads’ Champignonsauce
Champignonsauce – en rigtig klassiker der kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Den smager godt til alle slags kød – og så er den utrolig let at lave.
Ingredienser
- 400 gram Champignon
- 1 Spsk Olivenolie
- 1 spsk Smør
- 0,5 Liter Vand
- 1 tsk Maizena
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rens champignonerne for jord. De kan evt skylles lynhurtigt under vandhanen, men skal tørres med det samme – ellers mister de smag. Skær bunden af stokken af
- Skær champignonerne i passende stykker som du kan lide det
- Varm olie og smør på en pande til smørret er smeltet og er bruset af
- Rist champignonerne ved mellemhøj varme til de er blevet brune og lækre
- Tilsæt fløde og vand og lade det koge ind
- Opløs maizena i koldt vand og tilsæt det langsomt. Lad det koge med ind et par minutter ved svag varme
- Tilsæt evt. stegeskyen fra det kød du tilbereder
- Smag til med salt og peber
- Drys med noget grønt – eksempelvis persille
- Nyd saucen som tilbehør til din favortmad og i godt selskab