Mads’ champignonsauce

Mads’ Champignonsauce

Champignonsauce – en rigtig klassiker der kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Den smager godt til alle slags kød – og så er den utrolig let at lave.

Ingredienser
  

  • 400 gram Champignon
  • 1 Spsk Olivenolie
  • 1 spsk Smør
  • 0,5 Liter Vand
  • 1 tsk Maizena
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rens champignonerne for jord. De kan evt skylles lynhurtigt under vandhanen, men skal tørres med det samme – ellers mister de smag. Skær bunden af stokken af
  • Skær champignonerne i passende stykker som du kan lide det
  • Varm olie og smør på en pande til smørret er smeltet og er bruset af
  • Rist champignonerne ved mellemhøj varme til de er blevet brune og lækre
  • Tilsæt fløde og vand og lade det koge ind
  • Opløs maizena i koldt vand og tilsæt det langsomt. Lad det koge med ind et par minutter ved svag varme
  • Tilsæt evt. stegeskyen fra det kød du tilbereder
  • Smag til med salt og peber
  • Drys med noget grønt – eksempelvis persille
  • Nyd saucen som tilbehør til din favortmad og i godt selskab