Torbens krabbesauce

Torbens krabbesauce

Krabbesauce er en intens og meget smagfuld sauce, som er et fabelagtigt element til retter med både stegt, dampet og grillet fisk. Samme sauce kan også laves på en fond med andre skaller (rejer, hummer eller muslinger), så det er kun fantasien som sætter grænser. Denne krabbesauce blev serveret til til grillet rødfisk med dampede porrer, bagte løg og kartoftler.

Ingredienser
  

  • 1 kg krabbeskaller (andre skaldyr kan også bruges)
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 dl mørk rom (cognac kan også bruges
  • 2 dl hvidvin
  • 2 stk løg
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk gulerod
  • 2 stk pastinakker
  • 1 stk peberrod (alle lyse rodfrugter kan bruges)
  • 2 stk stængel bladselleri
  • 20-30 stk peberkorn
  • 3 stk laurbærblade
  • 1 bundt frisk persille
  • ½ liter piskefløde

Sådan gør du
 

Krabbefond

  • Skallerne knuses let, vendes i en smule olie og fordeles på en bageplade
  • Bag skallerne ved 250 grader i 15-20 min. Kanterne skal gerne blive lidt brankede
  • Tomatpasta ristes i en gryde
  • Tilsæt skallerne direkte fra ovnen. Hæld rom over skallerne og flamber disse. Ryst gryden mens skallerne flamberes
  • Når flammerne er brændt ud tilsættes hvidvin, og dette koges lidt ind (ca. halvdelen)
  • Tilsæt herefter resten af ingredienserne, og dæk det hele med kold vand
  • Bring det hele i kog. Det er vigtigt at det foregår langsomt – gerne over 30-45 min. Lad det småsimre i 2 timer, og lad det herefter trække i 2-3 timer
  • Fonden sigtes, og koges ind til ca. ½ liter
  • Fonden kan bruges direkte eller gemmes på køl

Krabbesauce

  • Start din sauce med at koge lidt mørk rom så alkoholen fordamper
  • Tilsæt krabbefonden, og kog det hele ind til du opnår den ønskede smag. Jeg kogte ind så jeg havde halvdelen tilbage
  • Tilsæt fløde
  • Smag til med salt og peber